Pastörisering är bra om man vill slippa salmonella, listeria och ehec. Glöm inte att införandet av pastörisering har räddat såååå många människoliv och varit den största bidragande orsaken till att tuberkulos inte är något problem i vår del av världen.
Jo. Men hade man inte druckit komjölken från början (efter 3 års ålder) hade man inte varit lika utsatt för just de smittorna :). Sedan har tyvärr dagens mejeriprodukter bidragit till fler dödsfall (onaturliga dödsfall) än de mikroorgnismer som kan göra en sjuk från att ha druckit opastöriserad komjölk. Jag tycker iaf att man ska minska väldigt mycket på konsumtionen samt veta vilka produkter man bör köpa för miljöns och hälsans bästa.
Pastörisering är bra om man vill slippa salmonella, listeria och ehec. Glöm inte att införandet av pastörisering har räddat såååå många människoliv och varit den största bidragande orsaken till att tuberkulos inte är något problem i vår del av världen.
SvaraRaderaJo. Men hade man inte druckit komjölken från början (efter 3 års ålder) hade man inte varit lika utsatt för just de smittorna :).
RaderaSedan har tyvärr dagens mejeriprodukter bidragit till fler dödsfall (onaturliga dödsfall) än de mikroorgnismer som kan göra en sjuk från att ha druckit opastöriserad komjölk.
Jag tycker iaf att man ska minska väldigt mycket på konsumtionen samt veta vilka produkter man bör köpa för miljöns och hälsans bästa.